Sunday, 13 January 2013

22 sudah!!!


Assalamualaikum!!well well well..i’m 22 now… 11 JANUARY

Hehehe…sesaje jer nak update blog ari nie nak gtau yg aku da 22 tahun da hidup kat muka bumi ALLAH s.w.t nie… Alhamdulillah syukur kpd ALLAH s.w.t sbb bg peluang untuk aku hidup lg skunk nie..

per yg menarik sal besday ek??aku rase xde pom..biase2 jer..
Dalam hidup 22 tahun nie aku rase xpernah pom smbut besday..yg ader pom pom bleh kira kut..beli kek kongsi ramai2 yg lahir bulan sama..2 pom bole kira dgn jari..2 kali ker sekali.. xla macam org lain yg siap buat makan2..ajak kawan2 datang…xde la nak smbut2 bagai2..wajib beli kek ker tiap2 tahun…dpt hadiah ker..X KUT... huh kesian kann..hehehe ..   

Tp kadang2 rasa macam nak jugak kan sambut besday meriah2..tp xde la rasa cam nak mati kut xsmbut besday…guling2 frust ker…xde lah..ok jer..hidup aman damai jer aku skunk nie..ok jer..kiter kena syukur dgn aper yg kiter dah ader skunk nie..

Tp wajib dapat time besday wish dari family n kawan..2 pom da hepy la…ok dah..
K sblum nak out nak ucap thanks la kat2 saper yg dah wish besday aku kt fb ker twitter ker  2 hari lpas..tq.…
Assalamualaikum..


dah lama nak makan kek warna warni..x dpt2...comel jer nengok nyer...(curi gambar lam blog saper xtau)

p/s: biasa jer hidup xcelebrate besday… “X KOLOT POM XPERNAH SAMBUT BESDAY”

Friday, 4 January 2013

WELCOME 2013


Assalamualaikum!!
Holla...Lama dah rasa xbukak blog nie..da berhabuk kut..Penyakit malaslaitis melanda aku tuk buka blog nie.. lg 1 sbb aku rase xde bnda menarik pun yg nak d update..sbb aku still lg pnganggur..dup kat umah makan tidow n layan korea..2 jer kejer nyer..so xde yg menarik k..seb baek malam nie terbukak ati nak bukak blog aku nie..
So skunk da masuk tahun baru..umur dah mningkat lg setahun tp kejer x nyer lg 2…da setgh tahun kut dup melepak jer kat umah..membesar kan badan..geng aku kata kami sumer skunk nie kejer TERNAK LEMAK kat umah masing..
Sempena tahun baru nie aku harap semua bnda yg nak bleh tercapai la..HOPEFULLY!!! yg pasti xsemesti nya apa yg kita nak akan dapat kan..antara cepat dan lambat jer…per yg nak skunk adalah PEKERJAAN…cpat la HUSM pggil kami kejer…
Ok lah..dah xde crita nak gtau la..per2 pun SELAMAT TAHUN BARU!!!




Monday, 1 October 2012

C-DAY aka CONVOCATION DAY...



ALHAMDULILLAH...
Lega rasa nyer bila hari yg paling bersejarah bagi aku dah selesai...jgn salah faham ek hari bersejarah 2 bukan hari aku kawin!!tp mksud aku hari CONVOCATION aku..
Dengan ini pada tanggal 21 Sepptember 2012 aku telah dianugerahkan DIPLOMA OF NURSING graduated by USM...maka sudah tamat la pengajian dan usaha aku selama 3 tahun ini..



my besties
kawan2 yg sempat bergambr..


sijil ku...
 

Okeh skunk nie da GRAD so aper lg tggu HUSM pggil kejer la...

Saturday, 8 September 2012

gaya abang2 di GANGNAM!!!


OPPA GANGNAM STYLE!!!!
Salam...k entri kali nie nak citer sal penangan OPPA GANGNAM STYLE kt dunia sekarang nie..tp aku nie bukan la byk sgt info psal nie..yg aku nk crita yg mana aku tau jer la.....

Skunk nie sumer org byk brckp tntang GANGNAM STYLE..dari yg xtau aper2 pom tntang KPOP nie smpai tau tntang kpop..nie semua psal GANGNAM STYLE..
Aku mula2 tau sal lgu nie buat cam biasa la..ok lgu korea bru keluar..dari kump PSY..2 jer la yg aku ambk tau..xtau lagu nie jd trend..sbb PSY nie xla glamer sgt kt malaysia nie..n aku pom xmnat sgt..lain la kalau SUJU BEAST 2PM CN BLUE FT ISLAND ker yg kuar lagu bru aku ambk tau la..sblum full lgu 2 kuar aku dah tau..

Mula2 tgk org dup post sal gangnam style nie kt FB n Twitter aku buat biasa jer la smpai la jd luar biasa..ha3..sampai ka ader member2 aku yg xtau sgt sal KPOP nie tnya sal GANGNAM STYLE kt aku..tau la aku nie antu KPOP 2 doran tnya aku..aku jwb la: alah lgu korea bru PSY nyanyi search tenet...

Aku pom xtau per yg menarik sgt la lgu GANGNAM STYLE nie..cara tarian ker??tarian naik kuda jer 2.. Tp bila dgr byk2 kali ok la lgu 2..lagu klakar jer ase..tarian pom klakar..
Kalau korang nak tau makna GANGNAM STYLE  2..GANGNAM 2 nama salah satu tempat kt korea..OPPA GANGNAM STYLE= gaya abang2 yg tggal kt GANGNAM ek???

byk yg da buat PARODY dgn lgu nie..cam2 gaya ader....jom layan video PARODY yg aku jumpa tiru GANGNAM STYLE...

oppa kl style

super kampung style

kwangsoo lam running man pom buat gaya nie..


nie la MV sebenar lgu GANGNAM STYLE 


bab tarian dia 2 cam biul jer...PSY cakap 2 tarian kuda...Jae suk running man pom ader lam MV nie..dia pakai bju kuning bukan bju hijau...


PARODY yg paling best...

 AH CHAI JAHANAM STYLE...
memang jahanam r johan buat parody lagu nie,,,tp best dgr..klakar...


k la...sampai cni jer citer sal GANGNAM STYLE..2 pom citer yg aku tau la sal lgu nie..byk yg xtau...

nie buat tatapan terakhir entri kali nie..


Thursday, 6 September 2012

holla!!


Assalamualaikum semua!!!
Lama dah rase xupdate blog nie..sebulan gak xbukak blog..bukan busy pom..tp malas jer nk berupdate..da berhabuk ase..
Oh..luper nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MINAL AIDIL WAL FA IZIN..seb baek belum terlambat ag nk wish kan...skunk nie pom da 23 SYAWAL..

Per cerita terbaru aku...still cam biasa ag..officially ag sbgai penganggur terhormat kt umah..tggu org pggil kerja jer la..
N skunk nie sibuk sal KONVO...aku ase cam complicated ngat nak konvo nie..xtau kut2 UNI aku jer yg complicated..cam2 kna buat..tp rasa hepy sbb da nak KONVO...

INSYAALLAH semua sal konvo da selesai..tggu nak pergi jer..15/9 malam aku n member akan bertolak ke Penang..lam smggu gak la kami dup kt sana..xtau nk pergi berjimba kt mana la..dah la duit xde..ade hati nk berjimba kn..
Ha3..tggu dan lihat jer la...per yg dpt dibuat..harap2 semua berjalan dgn baek.. n aku dan member semua berKONVO..tp mmg da berjaya KONVO pom..Cuma xdpt sijil DIP jer lg...

K la..smpai cni jer dpt karang cite..dah xde idea nk mengarut..
Bye!!!

SALAM AIDILFITRI..


Friday, 3 August 2012

HELLO ENCIK OGOS!!


Assalaualaikum..

Hye ari nie da 3 ogos rupanya..da hampir separuh bulan da kita berpuasa kn..
Nothing special to create about this entri..
Hanya nak wish welcome encik ogos..n aku da dkat 2 bulan jd pnganggur terhormat kn rumah nie..


Opps..nie nk gitau tau..i’m officially registered nurse..sijil n lencana pom da dpt..